Avtor: arhiv Objavljeno: 6. 08. 2010

Dogodki Škofijske karitas Koper v Avgustu

Škofijsko karitas Koper v avgustu zaznamuje kar nekaj pomembnih dogodkov. Poleg rednih oblik pomoči družinam, predvsem tistim, ki imajo šolarje in ne zmorejo stroškov nabave šolskih potrebščin se bodo izvajali tudi drugi programi: Delovni taborv Banja Luki Mednarodna šola mladih prostovoljcev v Vipavskem Križu Likovna kolonija Umetniki za karitas Romanje sodelavcev karitas

DO 7. AVGUST - 10. DELOVNI TABOR V BANJA LUKI: Za nabavo gradbenega materiala je Škofijska karitas Koper iz sredstev, ki so bila zbrana v postni akciji Ne pozabimo - Streha nad glavo že nakazala 6.000 EUR pomoči. Domačim gradbenim mojstrom in prostovoljcem se bodo v začetku avgusta pridružili tudi prostovoljci iz Primorske in pomagali do skromnega doma družini Dimač v Ljubiji v bližini Ravske, kjer bodo tudi bivali. V vseh teh letih je bilo zbranih 150.000 EUR in uporabljeno za pomoč osemnajstim družinam pri izboljšanju pogojev bivanja. Poleg te pomoči je v projekt Posvojitev na razdaljo vključenih še 76 otrok iz področja, ki ga pokriva Škofijska karitas Banja Luka, kar pomeni še dodatnih 23.000 EUR letne pomoči. Kontakt: Bogdan Vidmar, gsm 051 323 165.

DO 15. AVGUST - MEDNARODNA ŠOLA PROSTOVOLJSTVA V VIPAVSKEM KRIŽU pod naslovom: Zero poverty, act now €“ Nič revščine €“ ukrepaj zdaj! Udeležili se je bodo mladi prostovoljci iz Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije, Bolgarije, Albanije in Slovenije. Poleg delavnic in konkretnega spoznavanja karitativnega dela bo vsak večer predstavitev posamezne dežele, v četrtek bodo obiskali Kostanjevico nad Novo Gorico ter se sprehodili v Italijansko Gorico, kjer se bodo srečali s predstavniki Goriške Caritas. V soboto, 14.8. bo v Kapucinskem samostanu v Vipavskem Križu priložnostna razstava in od 16. do 18. ure Čas odprtih vrat, na katerega so povabljeni predvsem mediji in vsi, ki jih zanima karitativna dejavnost mladih jugovzhodne Evrope. Kontakt: Matej Kobal, gsm 041 655 961.

DO 20. AVGUST - 16. MEDNARODNA LIKOVNA KOLONIJA UMETNIKI ZA KARITAS NA SINJEM VRHU NAD AJDOVŠČINO pod naslovom: Nosite bremena drug drugega. Izkupiček prodanih del bo namenjen družinam v stiski. Udeleženci: Abdulwahab AIAwahdi, Gordana Gašperin, Vlasta Arzenšek Gottstein, Tamara Burmicky, Metka Erzar, Rado Jerič, Janez Kovačič, Matej Metlikovič, Gregor Pratneker, Marjan Skumavc, Karen Soklič, s. Aleša Stritar in Adriano Velussi. Častna gosta kolonije bosta zakonca Maša Bersan Mašuk in Nikolaj Mašuk. Pridružili se jim bodo tudi strokovni sodelavci kolonije: likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn in slikarji: Jože Bartolj, Lucijan Bratuš, Primož Brecelj, Silva in Azad Karim, Mira Ličen Krmpotič in Tone Seifert. V četrtek 19. avgusta bo Dan odprtih vrat, ki se bo ob 18. uri zaključil s priložnostno razstavo in kulturnim programom v katerem bodo nastopili Mladi z Gore in Vipavski tamburaši pod vodstvom Neže Žgur. Kontakt: Jožica Ličen, gsm 041 429 713.

DO 27. AVGUST €“ ROMANJE SODELAVCEV ŠKOFIJSKE KARITAS KOPER. Škofijska karitas Koper bo 6. septembra praznovala 20-letnico ustanovitve in temu bo posvečeno tudi romanje sodelavcev Karitas. Tokrat bomo obiskali Assisi in Rim. Namen vsakoletnih romanj je duhovna podpora pri karitativnem delu, druženje sodelavcev in poznavanje romarskih krajev v EU.

Pripravila: Jožica Ličen, namestnica ravnatelja ŠK gsm 041 429 713, e-pošta: jozica.licen@rkc.si