Avtor: arhiv Objavljeno: 11. 11. 2010

Sveta maša v spomin na žrtve prometnih nesreč

Škofijska karitas Koper se zaveda pomembnosti različnih aktivnosti ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, s katerimi ljudje izrazijo solidarnost z žrtvami prometnih nesreč. V ta namen bo v župnijski cerkvi Sv. Petra v Šempetru pri Gorici v soboto, 13. novembra 2010 ob 18. uri sveta maša za vse žrtve prometnih nesreč. Povabljene so družine in posamezniki, ki trpijo zaradi posledic prometnih nesreč in vsi, ki z njimi sočustvujejo in jim želijo stati ob strani.

NAPOVED DOGODKA OB SVETOVNEM DNEVU SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ

Škofijska karitas Koper se zaveda pomembnosti različnih aktivnosti ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, s katerimi ljudje iz različnih družbenih okolij in različnih prepričanj izrazijo solidarnost z žrtvami prometnih nesreč, njihovimi svojci in tudi povzročitelji.

V ta namen bo v župnijski cerkvi Sv. Petra v Šempetru pri Gorici v soboto, 13. novembra 2010 sveta maša za vse žrtve prometnih nesreč. Povabljene so družine in posamezniki, ki trpijo zaradi posledic prometnih nesreč in vsi, ki z njimi sočustvujejo in jim želijo stati ob strani.

Program:

17.30 uri Pogovor, ki ga bo vodila psihologinja Elza Čehovin. Pričevanje udeležencev: Predstavnik Zavoda Varna pot. Oseba, ki trpi za posledicami prometne nesreče. Sodelavka Župnijske karitas, ki je v svojem kraju pomagala pri blaženju stisk svojcev, ki so v prometni nesreči izgubili družinskega člana. Zdravstveni delavec, ki se sooča s težkimi situacijami.

18.00 uri sveta maša, ki jo bo daroval šempetrski dekan in bolnišnični župnik Janez Kržišnik. Med sveto mašo bo zbrane nagovoril ravnatelj Škofijske karitas Koper Matej Kobal.

Pripravila: Jožica Ličen, namestnica ravnatelja ŠK Gsm 041 429 713, e-pošta: jozica.licen@rkc.si