Avtor: arhiv Objavljeno: 29. 07. 2012

DELOVNI TABOR Streha nad glavo

Škofijska karitas koper in Škofijska gimnazija Vipava vabita prostovoljce, da se pridružijo delovnemu taboru Streha nad glavo v Bosni. Več na spletni strani http://www.sgv.si/index.php?option=com_content&view=article&id=270:banja-luka-2012&catid=41:projekti&Itemid=86

Škofijska karitas Koper je pobratena s Škofijsko karitas Banja Luka. Že 12 let zapored se konec julija in v začetku avgusta dogaja delovni tabor Streha nad glavo, katerega se udeležujajo predstavniki Karitas ter dijaki Škofijske gimnazije Vipavs, skupaj s profesorji in drugimi prostovoljci. Tudi letos lepo povabljeni vsi, ki bi želeli v taboru sodelovati.

Ne pozabimo €“ Streha nad glavo ni le zgibanka ali položnica, to so konkretni ljudje, ki čakajo našo pomoč. V postnem času je ravnatelj ŠK Matej obiskal pobrateno Banjaluško škofijo in spoznal družino, ki so jo letos izbrali in potrebuje streho nad glavo. O tem je zapisal: Predvidena je pomoč pri gradnji hiše Josipu in Milanki Bjelkanovi‡ iz Ivanjske, zaselek Šumari. Josip dela kot zidar, čez zimo ni bilo dela, žena je brezposelna. Imata štiri otroke stare 13, 11, 10 in 7 let. Eden od otrok je vključen v Posvojitev na razdaljo. Družina živi v hiši, ki jim jo je začasno dal na razpolago Josipov stric, ki sicer živi v Sloveniji. Pred leti je Josip uspel na zemlji, ki mu jo je daroval oče, začeti z gradnjo, vendar pa mu dohodki ne omogočajo, pa bi z gradnjo kakorkoli nadaljeval.

To je zgodba, ki odgovarja klicu Slovenske karitas Ne pozabimo, to je zgodba, zaradi katere bodo mladi poleti darovali svoj čas in družina bo dobila skromno streho nad glavo.

Ali prideš?