Romarski dan sodelavcev karitas

Ilirska Bistrica:  soboto 1. junija je bil romarski dan sodelavcev Karitas koprske škofije. Zbralo se je preko 300 sodelavcev iz celotne škofije. Začeli smo s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Petra v Ilirski Bistrici, ki jo je daroval predsednik Dekanijske karitas Ilirska Bistrica Franc Raspor ob somaševanju ravnatelja Mateja Kobala in nekaterih drugih duhovnikov. Sledilo je  predavanje dr. Cirila Sorča na temo Leto vere in karitas. Predavatelj je z različnih vidikov osvetlil osebno in občestveno vero, ki je temelj karitativne dejavnosti. 

V popoldanskem delu smo se preselili na samostansko dvorišče Šolskih sester de Notre Dame, kjer so nas sodelavci Dekanijske karitas Ilirska Bistrica pogostili in poskrbeli za dobro počutje. Na koncu smo se zbrali v samostanski kapeli pri skupnih litanijah, predstojnica s. Štefka nam je predstavili zanimivo zgodovino samostana, ki je skozi številne preizkušnje postal ponovno duhovno središče na Bistriškem.

Romarski dan sodelavcev karitas v koprski škofiji je že tradicionalen. Vsako leto je gostitelj druga območna oz. dekanijska karitas. Namen srečanja je povezovanje in druženje sodelavcev karitas, spoznavanje župnij in dekanij v škofiji, predvsem pa skupno duhovno oblikovanje.