Umetniki za Karitas na Sinjem vrhu 2013

UMETNIKI ZA KARITAS

UMETNIKI ZA KARITAS

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino je od 19. do 23. avgusta 2013 potekala 19. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas. Geslo kolonije in prodajnih razstav 2013/2014 je: »Pridite in poglejte«. Izkupiček prodanih del bo namenjen obnovi Doma karitas na Cesti.

 

V celotnem času kolonije so ustvarjali Ivana Andrič Todić, Ana Cajnko, Irena Gajser, Willem van Hest, Dušan Klun, Dimitar Malidanov, Ivan Skubin, Janez Štros, Peter Vernik, Martina Žerjal in častni gost Andrej Jemec. Nastalo je 36 likovnih del, vrednost nastalih del je v soglasju z avtorji in strokovnim svetom kolonije ocenjena na 33.000 EUR.

Pridružili so jim še strokovni sodelavci: Jože Bartolj, Lucijan Bratuš, Primož Brecelj, Azad in Silva Karim, Mira Ličen Krmpotić in Tone Seifert, ki so, poleg znanja in časa, podarili še 10 likovnih del.

Ob dnevu odprtih vrat se je tokrat pridružilo kar 26 udeležencev preteklih kolonij in 34 ljubiteljskih slikarjev.

V ateljeju na Sinjem vrhu nad Ajdovščino je iz 19. likovne kolonije Umetniki za karitas razstavljenih 162 likovnih del od 78 različnih avtorjev. Ocenjena vrednost vseh del je 58.000 EUR. Nekateri slikarji še vedno kličejo, ker bi želeli darovati svoje delo, ki ga z veseljem sprejmemo. Imena vseh bodo objavljena v katalogu.

Tako je prvo dejanje projekta Umetniki za karitas zaključeno, na Sinjem vrhu bodo dela razstavljena do 20. septembra, potem pa se selijo v Bruselj, kjer bo v prostorih Stalnega predstavništva RS pri Evropski skupnosti razstava Umetniki za karitas 30. septembra. V Sloveniji bo prvo odprtje razstave ob Tednu karitas na dvorcu Zemono pri Vipavi, in sicer 22. novembra. Geslo Pridite in poglejte je tako privabilo številne umetnike in ljubitelje umetnosti, želimo si, da bi prišli tudi kupci, kajti vsako delo nosi v sebi odsev lepega in dobrega.

 

Pravilnik o likovni koloniji

Sporočilo o likovni koloniji

Pripravila: Jožica Ličen, gsm 041 429 713, e-pošta: jozica.licen@rkc.si