Avtor: upkaritaskp Objavljeno: 24. 02. 2014

Vabilo na občni zbor 2014

Spoštovani sodelavci  Škofijske karitas Koper!

V prilogi vam pošiljam vabilo za Občni zbor Škofijske karitas Koper, ki bo v soboto, 1. marca 2014 v Vipavi. Za voditelje ŽK, MŽK, OK in odgovorne na posameznem področju je udeležba po Statutu ŠK dolžnost, za ostale pa nadgradnja tega, ker že delate. Zbornik je na spletni strani  http://karitas-kp.rkc.si//     

Ko smo že na zvezi še nekaj informacij:

Pustna sobotna iskrica, ki jo že 12 let organizira Radio Ognjišče, katere izkupiček je dobrodelen, bo tudi tokrat potrkala na srca udeležencev in poslušalcev radia Ognjišče. Veseli smo, da bo tokrat Karitas deležna zbranih sredstev za nakup mleka za otroke iz celotne Slovenije. Kot veste je hrana EU, v kateri je tudi mleko, trenutno 'na čakanju' in bo, če bo vse potrjeno, prišla v naša skladišča šele septembra. Medtem pa iščemo različne oblike, s katerimi bi vsaj delno omilili ta izpad.

Postna duhovna obnova sodelavcev Karitas bo v soboto, 22. marca, s pričetkom ob 9h v Kapucinskem samostanu v Vipavskem Križu. Kdo jo bo vodil sporočim naknadno, ker mi naprošeni gospod še ni potrdil. Prijave sprejemam na gsm 041 429 713.

POSTNA AKCIJA 2014

Karitas želi v postu spodbuditi k molitvi, odpovedi in dobrim delom, zato nadaljuje in nadgrajuje dosedanje akcije:

-          40 dni brez alkohola, kjer z odpovedjo kažemo solidarnost do vseh, ki trpijo zaradi posledic pretiranega uživanja alkohola. Podnaslov letošnje akcije je »Ali si upaš?« V naši škofiji bo v ta namen 30. 3. križev pot na Sveto goro.

-          Dobrodelne akcije:

»Ne pozabimo« je namenjena ljudem v stiski v bližnjih balkanskih državah. V naši škofiji je to Streha nad glavo za Banja Luko, za kar se z zbranimi sredstvi kupi gradbeni material, s katerim mladi, večinoma dijaki ŠGV pomagajo do strehe nad glavo eni družini.

»Pomagajmo preživeti« je akcija, s katero zbiramo sredstva za pomoč družinam in posameznikom doma.

»Plamen upanja za otroke v stiski« je namenjen predvsem veroučnim skupinam, da se, na različne načine, odpovedo nečemu ali zbirajo (npr. star papir) za pomoč sovrstnikom doma ali v BIH.

-          »Petkov postni dar« je namenjen poglobitvi posta v skromnosti, solidarnosti in v božji bližini z Jezusom in sočlovekom.

-          »Nabirka velikega četrtka« je po nekaterih župnijah že tradicionalno namenjena družinam in posameznikom, ki jih je v domači župniji doletela stiska (brezposelnost, bolezen, smrt, nesreča). To je veliko znamenje za tiste, ki dajo, kot za tiste, ki prejmejo. Tudi v skladu OK, ŠK za družine v stiski bo dar dobrodošel.

Prosim vas, da v domači župniji in svojem okolju posredujete to sporočilo.

Zapisala gospa Jožica Ličen

Vabilo in plakat

POROČILO O DELU ŠKOFIJSKE KARITAS KOPER ZA LETO 2013