Pomagam pomagati

Škofijska karitas Koper se zahvaljuje vsem, ki pomagajo na različne načine, da lahko pomaga številnim družinam in posameznikom na področju Primorske. Zahvali se pridružuje povabilo vsem dobrim ljudem, ki bi želeli pomagati z enkratno ali s stalno pomočjo.

 

Veseli bomo:

- nakazila na TRR SI56 0475 0000 3155 558, Nova KBM, Škofijska karitas Koper, Vipavska cesta 11, 5270 Ajdovščina

- odločitev za Namensko pomoč ali Posvojitev na razdaljo.

- pomagate lahko šolarjem.

Naraščajoče cene, neredni ali nizki dohodki in brezposelnost, ki se jim pridruži še bolezen, družinske težave ali kaj drugega, so razlog, da se s prošnjo za pomoč na karitas obrača veliko ljudi, ki so zašli v materialno stisko. Preveč je družin in posameznikov, ki težko shajajo iz meseca v mesec.

Materialna pomoč družinam in posameznikom v stiski se v Škofijski karitas Koper  izvaja v 13-ih centrih karitas, kjer so podatki za leto 2021 naslednji:

  • pomoč v hrani je prejemalo 1.326 družin in 884 posameznikov.
  • pripravljenih je bilo 15.648 paketov
  • Za pomoč pri plačilu položnic je bilo porabljenih 33.263 EUR,
  • Pomoč s šolskimi potrebščinami je prejelo 1.365 šolarjev, od tega je 121 otrok vključenih še v Posvojitev na razdaljo.

Karitas ima za družine tudi številne programe nematerialne pomoči, kot je spremljanje družin in posameznikov, laično svetovanje; za otroke deluje program Popoldan na Cesti, počitniški programi; starejši so deležni obiskov, družabnih srečanj do konkretne pomoči. 

V letu 2022 se zaradi dviga cen energentov, hrane ter drugih življenjskih potrebščin obeta predvsem več prošenj za pomoč pri plačilu položnic, ki so višje kot so bile. Zato je vaša odločitev, da se odločite pomagati več kot dobrodošla in smo zanjo, v imenu vseh, ki jim boste na tak ali drugačen način pomagali, iskreno hvaležni.